Wat kan je doen in de buurt van Forest Hill ?

Wat kan je doen, in de buurt van Forest Hill ?

 • Informatie over het Khao Yai nationaal park vindt u elders op deze site.
  Een van de mooie watervallen in de buurt van Forest Hill
  Een van de mooie Watervallen in Khao Yai

  Naast het observeren van fauna, zijn de wandelingen aan te raden. Trek stevige wandelschoenen aan ( dit doe je niet met teenslippers) en neem voldoende water mee want er zitten een paar stevige kleppers tussen. Wij informeren u graag over korte en lange trekroutes en bezorgen u, waar nodig, een gids.

 • Rafting op wild-water is een populaire activiteit. De Kaeng Hing Phoeng heeft over grote delen een prachtig wild-water parcours. Er zij stukkentot 4,5 km lang. De beste tijd hiervoor is tijdens of vlak na het regenseizoen, als het water hoog staat en alle hindernissen al door de stroming zijn weggespoeld.
 • De watervallen in Nakhon Nayok zijn een bezoek waard. Hier kan u ook zwemmen in natuurlijk water. Om deze watervallen te bereiken hoeft u niet ver te wandelen omdat ze allemaal dicht bij de weg liggen.Hornbird
 • Fietstochten worden steeds populairder in de streek. Eigenlijk begint het meer op de tochten van wielertoeristen in Europa te lijken. De fietsroutes staan duidelijk aangegeven. U fietst tussen rijstvelden, fruitplantages en kan stoppen voor een picnic aan het rustige waterreservoir dat het landbouwgebied van water voorziet. Een, voor de liefhebbers, populaire sport is tegenwoordig golfen. Lokale golfclubs zijn spotgoedkoop.
 • Lokale fruitplantages zijn, tijdens het hoogtepunt van het plukseizoen (mei-juni) zeker de moeite waard. Je vindt er plantages van Mango, rambuthan, mangosteen, durian, jackfruit (‘s werelds grootste vrucht) en andere exotische proeverijen.
 • Het Dasada flower resort vlakbij, richt zich op het kweken van orchideeën voor de westerse markt. Het ligt in een zeer groot, mooi park.

  rafting in khao yai
  Rafting bij Kaeng Hin Phoeng
 • Plantenmarkten (de streek is in Thailand ook gekend om zijn sierplantenkwekerijen), bevolkt door honderden kwekers vind je in verschillende delen van Prachinburi. Als we planten zeggen bedoelen we joekels van planten. Honderdjarige bomen met een ingepakt wortelgestel worden door het landschap gereden met grote Trucks. Even rechtzetten in een plantgat, steunen met bamboo en groeien doen ze. Pick-up trucks gevuld met hoog opgestapelde, metersgrote palmbomen en ander plantgoed doorkruisen de streek. Soms ligt het zwaartepunt van hun lading wel erg hoog van de weg.
 • Cycling
  Fietsen in Khao Yai

  Wie het centrum van Prachinburi bezoekt stapt 50 jaar terug in de tijd. Sommige huizen zijn onveranderd gebleven. De gebruiken en gewoontes van de bewoners eveneens. Een bar, zoals je die in Bangkok en andere toeristenoorden in Thailand terugvindt, is op een uitzondering na, onvindbaar in Prachinburi. Naar goede Belgische traditie nemen wij in Forest Hill deze kostbare traditie over. Er zij wel enkele zeer goede Thai restaurants te vinden. Een maaltijd in de restaurants aan de rivieroever is een plezier. Alle ingrediënten worden gekocht op de lokale markten waar ook vele proeverijen te vinden zijn. Deze markten zijn vroeg op de dag of s’avonds open om de warmte enigszins te ontlopen. Verwacht geen klassieke souvenirshops op deze markten. Daarvoor kan u op de heenreis beter terecht in Bangkok.

 • In Prachinburi ligt ook het lokale publieke hospitaal. Het is niet gekend voor zijn geneeskunst (integendeel hiervoor moet u elders zijn) maar wel voor het gouverneurshuis. Toen Thailand meer dan een eeuw geleden nog grote delen van buurland Cambodia ingelijfd had, was dit het regionale hoofdkwartier van de Rama dynastie. Het is momenteel een museum voor traditionele geneeskunde met alle kruiderij en fantasie van dienst. U kan er ook terecht voor een echte Thaise massage. Deze dienst komt op vraag ook aan huis.
 • Fietsen naar het Khao Yai
  Fietsen naar het Khao Yai

  Prachinburi heeft een drukke boeddhistisch geïnspireerde feestkalender, het waterfestival en allerhande optochten vinden het jaarrond plaats. De wekenlange durende landbouwtentoonstelling lijkt meer op een kermis. Hoogtepunt is de verkiezing van, jawel, miss she-male.

 • Iets ernstiger is een bezoek aan de archeologische site Maho-Sot uit de dertiende eeuw. Relieken van Brahmaanse en Hindu oorsprong zijn op het grote maar overzichtelijke terrein terug te vinden.
 • Verder weg blijven de klassiekere toeristische attracties bereikbaar. Een rit naar Ayuttaya, de voormalige hoofdstad voordat hij overrompeld werd door de Birmese legers is welbekend. Ayuttaya is nu terug een regionale stad met veel Thaise tempels. De rit duurt 2 uur van Forest Hill. Een strandvakantie in de buurt, of in Pattaya, is ongeveer even ver rijden. Naast Pattaya centrum, de verzamelplaats van Farang, is er iets verderop veel toeristeninfrastructuur die meer authentiek is. Een bezoek aan Pattaya per tuk-tuk kan voor een prikje.

  Thaifood
  Zeevruchten BBQ
 • Authaya, The ancient Thai capitalVanuit Forest Hill kan u ook naar Angkor-Wat aan Zuid-oost Azië’s grootste meer (Tonle Sap in Cambodia). Dit is ook alweer werelderfgoed en een bezoek van meerdere dagen waard. De rit neemt per taxi neemt in totaal 5 uur in beslag (met een grensovergang op 2 uur rijden in Poi Pet). Dit neemt minder tijd in beslag en is goedkoper dan een vlucht vanuit Bangkok. Bovendien ziet u ook nog eens iets onderweg. Van hieruit kan u ook per boot naar Phnom Phen.
 • Mis de tot over zijn oren verliefde Farang niet die dolgelukkig uit aan het dineren is, terwijl zijn veel jongere nieuwbakken en niet-Engelssprekende vriendin ononderbroken op haar mobieltje tokkelt.

Chap Praya
Chao Praya Hospital

Authaya
Authaya, de voormalige Thaise Hoofdstad

Angkor
Angkor Wat, Cambodia

Zonsondergang langs de weg naar Khao Yai
Zonsondergang langs de weg naar Khao Yai

Rafting1
Rafting in Nadee, Khao Yai

Prachinburi rivier
Prachinburi rivier